Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on google+ Share this
Zuzana Suchová, publikované: 20. 5. 2014

Máj brigád čas

Leto klope na dvere i keď počasie týchto dní pripomína skôr apríl. Práve v máji je ten správny čas na výber letnej brigády. O sezónne práce je veľký záujem nielen z radov študentov. Preto neohŕňajte nos nad prácou a nič nepremeškajte.

Z prieskumu agentúry AKO s.r.o., ktorá ho uskutočnila koncom roka 2013 medzi zamestnávateľmi pre Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) vyplýva, že zamestnávatelia dajú prednosť človeku s praxou než čerstvému absolventovi. Hlavným dôvodom je nedostatok skúseností a pracovných návykov. Kvalifikácia v dnešnej dobe znamená vedomosti, zručnosti a schopnosti, nie iba papier.

Skúsme sa na brigádu pozrieť cez optiku vyššieho cieľa. Čo môže mladý človek takouto prácou dosiahnuť? Ak ste študentom vysokej školy, tak správnym výberom brigády napríklad v odbore, ktorý študujete, môžete získať potrebnú prax, pracovné návyky a toľkokrát požadované jemné zručnosti. Okrem finančného prilepšenia si, získa aj vaše CV. Je to ideálna príležitosť dobre sa zapísať u budúceho zamestnávateľa.

Kde brigády hľadať? Jednoznačná odpoveď je – na internete. Za prelúskanie určite stoja web stránky firiem, kde by ste jedného dňa chceli pracovať. Ponuky na brigády sú aj v rôznych obchodoch nielen v nákupných centrách. Priemerná hodinová odmena sa pohybuje od 2,2 do 6 eur. Záleží od typu prác.

Brigády nájdete na stránkach najznámejšieho pracovného portálu u nás. Výborným počinom je stránka brigáda.sk, kde nájdete aj iné zaujímavé informácie. Ak by ste radi pomáhali rodinám v domácnosti, seniorom alebo doučovali, klikajte na domelia.sk. Brigádu môžete nájsť aj na burze.

Tak šup šup, okrem bozkávania sa pod rozkvitnutou čerešňou, hoďte očkom aj po brigáde.

Vaše corobim.sk